2012-12-01

Hemlagad majonäs

Lucka 1


Många kvällar har gått åt till att spekulera i hur vårt "dröm" tv-program med über männen Per Morberg och Björn Ranelid.
Andra kvällar har spenderats åt att förfasas över fransosernas majonnäsfrossa.
Men mest av allt har vi nog diskuterat livet, majonnäs och snö.
I år blir det fokus på skånsk majonnäs.





Gör som Per Morberg gör det själv!
2ägggulor
4dl matolja
1msk fransk senap
salt
peppar

Recept 2
2ägggulor
1tsk dijonsenap
1msk Vitvinsvinäger
2,5dl matolja
salt
peppar

Om du bara vill vara halv Fransk receptet
3 dl sojamjölk
4 msk citronjuice
½ tsk konc. äppeljuice
ca 5 dl solros- eller majsolja
2 tsk senap
1 tsk vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt

Gör så här
1. Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig.
2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning.
4. Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten
5. Det går även bra att köra alltsammans i en mixer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar