Många kvällar har gått åt till att spekulera i hur
vårt "dröm" tv-program med über männen Per Morberg och Björn Ranelid.
Andra kvällar har spenderats åt att förfasas över fransosernas majonnäsfrossa.Men mest av allt har vi nog diskuterat livet, majonnäs och snö.
I år blir
det fokus på skånsk majonnäs.
Gör som Per
Morberg gör det själv!
2ägggulor
4dl matolja
1msk fransk senap
salt
peppar
2ägggulor
4dl matolja
1msk fransk senap
salt
peppar
Recept 2
2ägggulor
1tsk
dijonsenap
1msk
Vitvinsvinäger
2,5dl
matolja
salt
peppar
Om du bara vill vara halv Fransk receptet
3 dl sojamjölk
4 msk citronjuice
½ tsk konc. äppeljuice
ca 5 dl solros- eller majsolja
4 msk citronjuice
½ tsk konc. äppeljuice
ca 5 dl solros- eller majsolja
2 tsk senap
1 tsk vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
Gör så här
1 tsk vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
Gör så här
1. Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär
sig.
2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning.
4. Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några
droppar vatten
5. Det går även bra att köra alltsammans i en mixer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar